מה זה קלוד AI? למי הוא שייך? איך משתמשים בו גם בישראל? והאם הוא פחות טוב או טוב יותר או מצ'אטGPT? הנה כל מה שצריך וחשוב לדעת על ה-AI החדש והמדובר קלוד AI!
התקופה האחרונה היא בהחלט אחת התקופות המעניינות ביותר בעולם הטכולוגיה. בימים אלו אנחנו ממש חווים כיצד היסטוריה נוצרת וכיצד עידן חדש של בינה מלאכותית ועוזרים וירטואליים נכנסים לחיינו והופכים אותם לפשוטים יותר, מעניינים יותר ומאתגרים יותר. זה התחיל עם צ'אטGPT כמובן, המשיך עם בארד של גוגל, ועכשיו כבר מדברים על ה-AI החדשים של פייסבוק, אפל, אמזון ועוד.
אבל בשקט בשקט, קם לו בוט בינה מלאכותית חדש העונה לשם קלוד (Claude) שתוכלו למצוא בקישור הבא, שרבים מהמומחים ל-AI טוענים כי הוא הדבר החם ביותר ואף מסוגל לעקוף את ההצלחה של צ'אטGPT המפורסם. אז קחו לכם 5 דקות ובואו להכיר וללמוד איך משתמשים בקלוד.
קלוד AI – מה זה? ובמה בדיוק מדובר?
קלוד הוא עוזר וירטואלי חדשני שפותח על ידי חברת Anthropic, סטארט-אפ לבינה מלאכותית שמקורה בסן פרנסיסקו. הוא הושק לראשונה ביולי 2022 ותוך זמן קצר הפך לאחד העוזרים הוירטואליים הפופולריים ביותר מסוגו.
על פי החברה, קלוד עבר אימון על קורפוס שיחות אנושיות גדול במיוחד של כ-400 מיליארד מילים כדי לפתח יכולת תקשורת טבעית יותר והוא מסוגל ללמוד ולהתפתח עם הזמן בהתבסס על אינטראקציות עם משתמשים אמיתיים.
אחת התכונות המעולות של קלוד, היא יכולות שיחה מעולות ומדהימות המאפשרות לו לנהל שיחה רציפה וטבעית המזכירות שיחות של ממש עם בני אדם. כמו עוזרים וירטואלים אחרים, קלוד זמין 24/7 ומסוגל לסייע במגוון עצום של משימות כמו קביעת פגישות, המלצות על מסעדות, סיכום פגישות ועוד.
Anthropic גייסה מעל 100 מיליון דולר ממשקיעים מובילים כדי לממן את פיתוח קלוד ובחברה מאמינים שקלוד יהפוך במהרה לאחד המוצרים המובילים בתחום ה-AI, ויספק פתרון יעיל וידידותי למיליוני משתמשים ברחבי העולם.
יחד עם זאת, קלוד עדיין נמצא בשלבי פיתוח ומציג עדיין טעויות, אי דיוקים ואפילו המצאות בדיוניות. בהשוואה לצ'אטGPT, בארד ואחרים, קלוד מהווה בהחלט תחרות ראויה כשבחלק ניכר הוא מצליח להתעלות עליהם ולעיתים להזדנב מאחוריהם.
קלוד AI בישראל – איך ניתן להשתמש בקלוד בישראל?
למרבה הצער, השימוש בקלוד מוגבל בשלב זה לאמריקה ומדינות מסויימות באירופה בלבד. אם תנסו להשתמש בקלוד בישראל תקבלו הודעה שהגישה חסומה. אבל, ישנה כמובן דרך קלה מאוד להתגבר על הבעיה ולהשתמש בקלוד AI בקלות גם בישראל.
כיצד עושים זאת? ובכן, עליכם להשתמש בשירות VPN – שירות שמסיר למעשה את המגבלות הגאוגרפיות שלכם והופך אתכם למשתמשים ממדינה אחרת. ישנם שירותי VPN רבים שעליהן אפשר לעשות כתבה ארוכה שלמה. כרגע, הפתרון הזמין, החינמי והקל ביותר הוא פשוט להוריד את הדפדפן אופרה (Opera) שמאפשר בהגדרות שלו שירות VPN חינמי, ללא צורך בהורדת תוכנה או הגדרות מתקדמות במיוחד.
כל מה שעליכם לעשות, הוא להוריד את הדפדפן, להפעיל את ה-VPN בהגדרות הדפדפן ולבחור באופצייה של מדינות אמריקה. לאחר מכן, כנסו לאתר הרשמי של קלוד (https://claude.ai), הירשמו עם מייל וסיסמה, ותוכלו להתחיל ולהשתמש בו מייד.
טיפים חשובים לשימוש נכון ויעיל בקלוד AI
- קלוד מגיב טוב יותר לשאלות ספציפיות מאשר כלליות. ככל שתקפידו על כך, כך תקבלו תשובות מדוייקות וטובות יותר.
- תוכלו להשתמש בקלוד כדי לתזמן פגישות ולנהל את לוח הזמנים שלכם. למשל "קלוד, תזמן לי פגישה עם דני למחר ב-10 בבוקר".
- תוכלו לבקש מקלוד המלצות על מסעדות, סרטים או מוצרים. למשל "קלוד, אני צריך המלצה על מסעדת סטייק טובה באזור".
- תוכלו גם להשתמש בקלוד בשביל לקבל תזכורות והתראות. למשל "קלוד, תזכיר לי להתקשר לאמא שלי מחר בערב".
- תוכלו לבקש לסכם פגישה חשובה או שיחת טלפון ולקבל תמצית של הנקודות העיקריות.