כיום יותר מתמיד מובן לכולנו שלכל קמפיין ממומן, חשוב שנצמיד קמפיין רימרקטינג. בניית משפך שיווקי חכם חיוני כדי להבטיח שנוכל למצות את המיטב מכל מודעה ופרסום שנבנה באסטרטגיית השיווק שלנו.

אז מה זה בכלל רימרקטינג?

לעתים קרובות, אנו עשויים לגלות שהצפנו את אותו קהל, באותן מודעות עם אותם מסרים בדיוק. משמעות הדבר היא שאנו זורקים תקציב שיווק יקר ערך לפח.

בדיוק  לשם כך יש קמפיין רימרקטינג. מדובר בעצם בשיטה בה ניתן לטרגט מודעות לפי תחומי עניין של גולש. כאשר הוא גולש בעמוד מסוים באתר או מבצע פעולה מסוימת, הוא למעשה מביע התעניינות בתוכן, מוצר או שירות כלשהו.  לכן, בהתאם לאותן פעולות שהוא מבצע באותו אתר/עמוד, מערכת הפרסום לומדת מחדש את הגולש וממקדת את צורת הפרסום בדיגיטל לפי דפוס ההתנהגות.

באופן זה, בעזרת מאמץ קטן, נוסף לפילוח חכם ובניית קהלי רימרקטינג, ניתן יהיה להגיע לשיעור המרה גבוה מתמיד ולהנגיש לדוגמא ניוזלטר אשר מותאם יותר לאותו גולש.

יחד עם זאת, גם כאן אורבים לנו לא מעט מכשולים. כדי לסייע לך לצלוח אותם בחוכמה, ריכזנו כאן חמש טעויות שאנשי עסקים ומשווקים רבים עושים בקמפיין הרימרקטינג שלהם ועצות יעילות כיצד להימנע מהן.

5 טעויות נפוצות בקמפיין רימרקטינג שכדאי להימנע מהן בכל מחיר

5 טעויות נפוצות בקמפיין רימרקטינג שכדאי להימנע מהן בכל מחיר

לא להגדיר קנה מידה מדויק

בנית קהל והוא נראה לך מצומצם? אין שום סיבה להיבהל. אם החלטנו לבנות קמפיינים ממוקדים, זה המחיר הקטן שאנו משלמים. בסופו של דבר, אנו חייבים לקבל החלטה – או קהל רחב היקף ללא מיקוד (מה שמעלה את הסבירות שעלויות הפרסום יהיו גבוהות יותר ויתבזבו לשווא) או קהל ממוקד במספרים קטנים יותר (אך איכותי הרבה יותר).

כל משווק או בעל עסק שמקדם שירות או מוצר כלשהו, ירצה לקבל כמה שיותר לידים פוטנציאליים שסביר להניח שיביאו בסבירות גבוהה לביצוע המרה כלשהי (בין אם מדובר בהשארת פרטים ליצירת קשר, רכישה של מוצר וכדומה).

למעשה קמפיין רימרקינג אשר מנוהל נכון למעשה מתמקד באיכות ולא בכמות.

חשוב ביותר להתבונן ב-CTR שלנו ולעקוב אחר המרות. קהלים נרחבים ולא ממוקדים, אשר נחשפו לקמפיין שהניב 10 המרות מתוך מאות אלפי חשיפות, הם לא אותו הדבר כמו קהל קטן וממוקד יותר שמניב מאות המרות במינימום חשיפה של מודעות. השיטה הראשונה לא יעילה בכלל ביחס לאחרת.

לשכוח לכלול אפסיילים

טעות נפוצה נוספת היא להניח שמי שלא ביצע רכישה (בהנחה ומדובר באתר איקומרס), למעשה לא באמת ירצה את המוצר.

בפועל יכול מאוד להיות, שאותו גולש זקוק לתמריץ נוסף כדי לסגור עסקה או שמסיבה כלשהי היה צריך לנטוש את תהליך הרכישה. במקרים רבים המבקר בחנות מכניס את כל המוצרים לעגלה ומבין באמת ובתמים שאלו לא באמת המוצרים שנדרשים עבורו.

לכן, בכל קמפיין רימרקטינג מומלץ ליישם גם הצעות אפסייל. ככל שנזהה מה ייתכן שבאמת נדרש עבור הלקוח שלנו, נציע מוצרים משלימים ונישאר בתודעה שלו ככתובת יעילה לצרכים שלו, הסבירות לרכישה ראשונה או חוזרת עולה משמעותית.

לחשוב לטווח הקצר בלבד

כל מי שמשתמש בשירותי קידום ממומן בגוגל מודע לעובדה כי לעתים קרובות קמפיינים יעילים הם תהליכים שדורשים ראייה ארוכת טווח ובעיקר סבלנות. זה נכון באותה מידה לרימרקטינג. קמפיין כזה לא נועד רק ללקוחות שנטשו עגלת קניות עכשיו או לפני שבוע. ניתן לייעד לקמפיין זה גם משתמשים שביקרו לאחרונה באתר לפני שנה. טיפוח נאמנות כזה יכול להרחיב את קהל הלקוחות שלך בצורה דרמטית.

להתמקד בערוץ שיווקי אחד בלבד

רוב בעלי העסקים לרוב יישארו עם קמפיין ברשת החיפוש. עם זאת, כדאי לדעת שהדרך הטובה ביותר לפנות לקהל רחב, היא לגוון בערוצים. פרסום ברשת המדיה, ביו טיוב, במיילים ובווידאו, יאפשר לך להעריך בצורה מדויקת יותר מה עובד ולערוך אופטימיזציה בקמפיין שלך.

למי לייעד את הקמפיין?

לעתים קרובות, המון מהקליקים שלנו הולכים לאיבוד בגלל היעדר שיקול דעת בנושא הזה. חשוב שנבין עובדה שאמורה להיות מובנת מאליה – לקוחות שרק רכשו את המוצר, ככל הנראה לא יהיו מוכנים שוב לרכישה מיד. חברות רבות עושות את הטעות הקלאסית הזו ולא מגדירים במדויק לאילו לקוחות עבר לייעד את הקמפיין. לרוב, לא מומלץ לכלול בקהלי הרימרקטינג לקוחות שביצעו רכישה ב-14 הימים האחרונים. כמובן שאופי המוצר, שיעור ההתכלות והביקוש שלו ומאפיינים רבים אחרים נכנסים כאן לשיקול.

חשוב שנבחן כל מקרה לגופו וכמובן, נערוך מעקב מסודר אחר כל המודעות כדי לוודא שאנו אכן משיגים את מה שבאמת רצינו להפיק מהן.

כך למשל, בעוד שהורים טריים יזמינו לדוגמא חיתולים כל חודש וייתכן שהרבה יותר מכך, כנראה שרוב הלקוחות ירכשו ממך חופשה באירופה רק פעם בשנה לכל היותר.